donderdag 6 februari 2020

We verwonderen ons over de maan!

Vandaag leerden we over "De Maan", Toen de juf deze morgen naar school reed met de auto zag ze een hele grote maan waarvan ze een foto nam. Dit zorgde alvast voor heel wat gespreksstof.

We leerden verschillende nieuwe zaken:

1. De grijze vlekjes die we op de maan zagen zijn kraters, putjes gemaakt door steentjes in de
    ruimte.


2. De maan zelf geeft geen licht, maar we zien de maan omdat het licht van de zon erop schijnt.
Toen kwam er plots een vraag waarbij de juf eventjes moest nadenken hoe ze dit het beste kon uitleggen:

"Hoe komt het dat we niet altijd een ronde maan zien?" ... HMMM! Om dit uit te leggen hadden we een zaklamp en een maan nodig:

De maan draait rond de aarde, en dan schijnt de zon op de maan, hoe verder de maan weggaat van de zon , hoe minder maan we zien.

Nina mocht alvast onze maan spelen dat rond de aarde draait en zo konden we het allemaal echt tonen hoe het allemaal in zijn werk gaat.



3. Het eerste dier in de ruimte was een hond, Laïka


4. We zagen 2 filmpjes. ééntje van de Neil Armstrong op de maan en ééntje van een astronaut dat niet kon blijven rechtstaan op de maan (Dit was dan ook wel een beetje grappig hoor!)





Oh ja, toen de drakenvrienden hoorden dat onze aarde een bol was dachten we eventjes dat we, als we aan de onderkant zouden wonen, we op ons hoofd zouden moeten staan. Gelukkig liet de juf weten dat door een grote magneet in de aarde , de zwaartekracht genoemd we altijd met beide voetjes op de grond blijven staan. 😎😎 Later zullen we een zwaartekracht experimentje doen!


Weer het één en ander bijgeleerd zodus! De maan zullen we vanaf nu elke keer met een andere blik bekijken!

Geen opmerkingen: