dinsdag 4 februari 2020

Marsmannetjes zijn dol op onderbroeken

Vandaag werd duidelijk wat we met de onderbroeken die jullie meebrachten van plan zijn! Gisteren hingen we alle onderbroeken netjes op aan de waslijn in de klas!

Toen we vanmorgen in de klas kwamen dan hadden we een groot probleem!! Alle onderbroeken hingen helemaal niet meer aan de waslijn!! Ze lagen op de tafels, ze hingen aan de deur, ze lagen OP de deur, ze zaten door het raam, ze zaten in de tuin ... We besluiten ÊÊn iets!!!! Ze lagen OVERAAAAL waar wij ze "NIET" hadden achtergelaten!! Hoe kon dit toch? Wat was er gebeurd?







De juf had het niet gedaan! De kinderen hadden het niet gedaan, maar wie wel??
Onze onderbroekenbak is helemaal ... leeg!!


We besloten dan maar om gezellig op zoek te gaan naar alle verloren onderbroeken! We gingen op pad! Sommige onderbroeken lagen we heel erg hoog! Gelukkig wisten sommige vrienden een oplossing! We nemen gewoon een ladder en klimmen (Onder het alziende en helpende oog van de juf) erop om ze overal van te nemen


In de klas lag ook een gekke doos! Wat is dit? Een ruimteschip? Er bleek al snel een portie onderbroeken in te zitten. 

"Het is een ruimtecadeautje," Riep Storm! Dat zou nu toch wel net eens kunnen zijn!



We gingen alvast samen op tocht om alles te verzamelen. In de tuin gingen we de onderbroeken ook ophalen. Ze waren ondertussen wel al heel erg nat geworden door de felle hagelbuien deze morgen! Maar daarvoor hadden we in de klas wel een oplossing! We hangen ze gewoon op het wasrek om te drogen, zo gefixt!! Jong geleerd ...








Als we in de tuin waren dan zagen we door het raam dat er bij onze blokken precies een boek lag! Die wilden we natuurlijk dolgraag ontdekken!! Het verhaal maakte alvast heel veel zaken duidelijk!!





Het verhaaltje ging over de blibs! Ruimtemannetjes die geen onderbroeken hebben op mars! Daarom komen ze op onze aarde stelen! Oepsie!!! DAAAAAAROM waren onze onderbroeken dus weg!! Stoute Blibs! hihi! Het verhaaltje was in ieder geval wel heel erg grappig! Het is ook een boekje helemaal op rijm geschreven dus we konden heel veel woordjes al zelf voorspellen wanneer het werd voorgelezen! Leuk! 

We leerden enkele nieuwe woordjes: De radar, dol zijn op iets, gymnastiek, elastiek, ...

In het boekje deden de blibs ook iets heel geks!! Om te spelen zetten ze vaak een onderbroek op hun hoofd!! NATUUUUURLIJK konden wij niet achterblijven en gingen we aan de slag!! Het levende bewijs zie je hieronder! Geniet ervan 😃😃😃😃



We dansten op het liedje van de Wiebelbillenboogie maar veranderden deze in de "Onderbroekenboogie".

 

We hebben ons super super SUPER geamuseerd!! Als afsluiter leerden we vandaag ook al een nieuw liedje over de verdwenen onderbroeken!



We maakten ook al een werkje de voorbije 2 dagen. We leerden met een latje lijnen trekken, niet zo gemakkelijk hoor! Maar ze deden het allemaal voorbeeldig! Toppie!! We maakten een vakjesraket!





We zijn klaar voor nog vele "Ruimteavonturen". Meer foto's kan je terugvinden in het mapje hieronder. Ik vul het mapje telkens aan! Veel kijkplezier


Geen opmerkingen: