donderdag 3 oktober 2019

Het thema verkeer is officieel voorbij!

Vandaag was het de laatste dag van ons thema verkeer! We sloten het thema af met een opsomming van de verschillende soorten fietsen dat er ooit hebben bestaan, en welke er nu nog steeds bestaan.

Ik moet zeggen ... we hebben alvast nog wat afgelachen! Zeker toen we spraken over de "Hoge Bi" , een fiets met een reusachtig voorwiel en een mini klein achterwieletje! We vroegen ons af hoe je op zo een hoge fiets kan stappen? ... een ladder misschien!?? En we bedachten ons ook, als we die fiets nemen ... dan zijn we elke dag "Hopeloos te laat op school" + wat als we eraf vallen? Spoed zal goed bevolkt zijn, zoveel is zeker! We stelden dit allemaal voor in onze tijd.

Dinsdag en donderdag fietsdag, je mag je fiets meebrengen naar school ... neem direct ook maar je trapladder mee vanuit de berging, en vertrek liefst ook 5 uur voordien (tegen dat je op je fiets zit en vooruit gaat ...) 😂 Gelukkig leven wij in het modernere tijdperk en is enkel onze fiets voldoende en raken we snel op onze bestemming! 😎

Verder leerden we ook nog over de tandem, de ligfiets, de oude loopfiets (met en ZONDER (ja hoor!) stuur, de eenwieler, de vélocipède, de trike en als klap op de vuurpijl de megacoole vélomobiel.

We toonden deze fietsen op een prent, maar nog beter ... via (soms grappige) filmpjes op youtube.

Deze vonden we alvast het leukste! 😄
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓



↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

De tandem



De trike


De velomobiel



We leerden allemaal (jaja ook de juf) iets bij hoor! We hebben alvast goed gelachen deze ochtend! 😁