maandag 16 september 2019

Op avontuur!!


Wat zijn we vandaag leuk gestart met ons thema verkeer! We hebben zo goed als niet in de hoeken gewerkt omdat er nu eenmaal veel te beleven was vandaag! Wat deden ze het flink zo een ganse dag luisteren!

Het begon allemaal na de speeltijd in de voormiddag! De juf vond plots een brief in de knutselhoek waar Ninjo op stond. Neen, het was niet van hem.



Toen we de envelop open maakten vonden we een gele brief met al onze symbolen erin! Hoe gek was dat! Aan de hand van picto's en prentjes konden we samen de brief ontcijferen!




Octo kwam op bezoek maar we moesten hem door middel van briefjes gaan zoeken. Op de briefjes stond telkens een poot zodat we het gemakkelijk konden herkennen.

"Wie is octo? wat komt hij doen? hoe zou hij eruit zien???" Allemaal vragen die naar boven kwamen.
Emma dacht dat Octo een octopus was door zijn naam.

Cyriel had eerder in de klas een octopus gezien dus dacht onmiddellijk dat hij octo wel MOEST zijn! Maar wanneer we de octopus aanspraken zei hij niets terug ... Geen succes!!


We besloten dan maar de raadsels op te lossen! Het begon allemaal met de volgende:


We vonden niet meteen het antwoord dus besloten we maar om samen op zoek te gaan naar de bel van de school op de speelplaats! Daar troffen we een spin aan! Oh dachten we bij onszelf, een spin heeft 8 poten, octo wil 8 betekenen dus misschien is hij het wel!

Helaas niet! (Of gelukkig niet, want de juf is helemaal niet gek op spinnen :-D )
Toen we het raadsel nog beter lazen kwamen we bij de poort van de school terecht ... en ja hoor!! Daar vonden we ons eerste aanwijzing (een stuk van een foto) + een nieuw raadsel!




Zo kwamen we door het oplossen van alle raadsels, in de eetzaal, de tuin en bij het podium terecht!







Finn had ook nog een ideetje! Misschien hing er wel een briefje bij de fietsen van thuis?? We gingen op zoek!




Helaas vonden we bij onze fietsen geen extra briefjes meer!!
Nadat we alle raadsels hadden gevonden gingen we aan de slag om de fotopuzzel te maken. Storm vloog er direct in en had al snel de puzzel klaar! Er stond een houten constructie op ... hmmm eens denken. Plots wist jeroen het: "Dat is de plaats waar de fietsen zijn opgesloten!!" , Riep hij uit volle borst! Daar gingen we dan ook heen!!





We bekeken de plaats eens goed en JA hoor! Hier MOESTEN we zijn!!

We gingen met zijn allen binnen en zochten naar iets dat er normaal niet stond! (Het was eigenlijk toch echt wel een beetje grappig hoor mama en papa! Een gigantische koffer stond duidelijk in het zicht van onze 24 kadeetjes (OOOOH ja, we pasten allemaal in het krappe houten kotje), sommigen hadden er zelf hun hand opliggen, gebruikten het als rugsteun, ... maar wisten nog niet dat dit nu toch eens DIE BEWUSTE koffer kon zijn! :-D )

Totdat we het spelletje "Het is heeeeel warm,jij staat er zeer dichtbij". speelden. JAAA, Otis had het door, zijn hand lag op de koffer van Octo!! Joepie jeeej! We namen de mastodont van een koffer mee naar binnen! Hiervoor hadden we toch wel zeker 5 vrienden ofzo nodig!







Daar lag hij dan! DE koffer van Octo!! Nieuwsgierig als we waren deden we de grote koffer open! En plots was hij daar eindelijk!!! Onze vekeersoctopus!! Hij bracht hele leuke spulletjes met zich mee over het thema verkeer! De vriendjes waren stuk voor stuk gigantisch enthousiast over zijn komt!!
We geven er een lap op!!




Wist je dat we de armen van de octopus wilden telden, maar dat de juf telkens vergat bij welke arm ze was begonnen? Gelukkig hebben we in de klas slimme vrienden die hier wel een oplossing voor vonden. "Alé juf, we nemen gewoon elk een arm vast en dan tel je ons maar!" 

En ja hoor! Octo de octopus heeft wel degelijk 8 armen!! 


Splettergroeten van Ninjo, Octo en al onze drakenvriendjes!! MISSIE GESLAAGD!!




                                                                                        --> op avontuur <--